5 Kasım 2008 Çarşamba

veee yazıyorum...

Hayatta en zor şey bir şeylere "başlamak"tır, "karar vermek"tir değil mi? İşte bu yazıya başlamak da öyle... Bu defa karar verdim ama nasıl giriş yapacağım onu bulamadım görüldüğü gibi :) Kaç gündür ben neler yazabilirim diye düşünüyorum. Aslında yaşanan, yazılacak o kadar çok şey var ki, hangi birinden başlayabilirim bulamıyorum. Ama bir yandan da bir yazmaya başlarsam hem açılacağımı hem de yazma işine bağlanacağımı da biliyorum.

Yeni başladığım bir kitap var elimde, "Yazarların İstanbul'u" isimli, 12 değişik yazardan İstanbul hakkında yazmaları istenmiş, çoğu çocukluğunu geçtiği semtleri yazıp, tanıtmış. O satırları okurken o semtlerde dolaşıyor insan ve büyük bir zevk alıyor. Bu arada en sevdiğim yazarlardan olan ve en favori kitabım olan "Başucumda Müzik" kitabının yazarı Kürşat Başar'da Bebek'i anlatmış, gene çok keyifliydi okumak. Elimdeki kitap, bana yazacağım konu için de bir fikir verdi...

"Fındıkzade"mi yazacağım burda. Doğduğum, ilk adımlarımı attığım, ilkokuldan başlayıp üniversiteden mezun olana kadar havasını soluduğum semtim, yuvam, memleketim. Aslında Fındıkzade'den daha çok ben "evimi" yazacağım. O kadar derin bağlarla bağlıyım ki bir gün çook param olursa yeniden benim olmasını istediğim tek şey...

Tabii bu evi anlatma fikri bundan önceki okuduğum "Masumiyet Müzesi" kitabından da geliyor. Orda da bir evin, bir hayatın tüm ayrıntıları vardı. Ben de bundan sonra vaktim olursa her gün ya da her gün demeyelim de vakit buldukça yazacağım. Önce güncel şeyler hakkında bir kaç satır yazarım, sonra başlarım Fındıkzademi, evimi, çocukluğumu, memleketimi yazmaya, bakarsınız bir gün çook büyük adam olursam kitap yaparız yazdıklarımı:PP Özi'ye de söyledim bugün kitap yazayım diye dalga geçti benimle ama :))

Ama gene saate yenik düşüp bugünlük sadece konumu belirtiyorum, bundan sonraki yazıda başlarız...

Yeni blogcu egi:)

2 yorum:

gns dedi ki...

ahh bi başlasam..
içimden neler geçiyo bi bilsen..
yada galiba biliyorsun zaten..
bende sana Bebek'i anlatmak istiyorum :) bide sırıtış kondurup sonuna senin evini ve dünyanı dinlemek istiyorum.içinde kocaman bi gülümseme olan bi hikaye olsun ama..
anlatırsın dimi?

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Kuzum ben seninle dalga geçmedim ama yaaa:)
Başlamana cidden seviniyorum.Senin beni okuduğun gibi ben de seni okumak iatiyorum yavrukuş.Buarada o elindeki kitabı ben de okumak istiyorum.Adını duymuştum ama almamıştım.Garip ama o konudada aynı gidiyoruz.Aynı kitaplar,aynı yazarlar vs.Bu böyle uzarda gider nasılsa.Yeni yazılar çabuk gelsin emi:)